Саміт лідерів ЄС одностайно засудив дії Кремля - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Саміт лідерів ЄС одностайно засудив дії Кремля - перші подробиці

Саміт лідерів ЄС одностайно засудив дії Кремля - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Саміт лідерів ЄС одностайно засудив незаконну анексію Криму Росією 5 років тому і висловив тверду підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Зазначається, що даний саміт 21-22 березня відбувся в Брюсселі.

"Через п'ять років після незаконної анексії Криму і Севастополя Росією ЄС залишається рішучим у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться у заяві, яку погодили всі 27 лідерів країн-членів Європейського союзу.

Євросоюз наголосив, що не визнає і продовжує засуджувати анексію Криму - порушення міжнародного права, яке залишається прямим викликом міжнародній безпеці. ЄС, як і раніше, дотримується своєї політики невизнання.

Нагадаємо, у декларації Євросоюзу до 5-ї річниці незаконної анексії Криму висловлена тверда підтримка України і висунуті вимоги до Росії. Окрім того, нещодавно Європарламент підтримав резолюцію про майбутні відносини ЄС з Росією, що РФ не може бути стратегічним партнером Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UА, влада ЄС вимагає у РФ забезпечити безперешкодний доступ представників правозахисних органів РЄ до окупованого Криму.  З даною заявою виступив голова Комітету міністрів Ради Європи, міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?