"Газпром" пообіцяв Україні "райдужні перспективи" співпраці
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Газпром" пообіцяв Україні "райдужні перспективи" співпраці

"Газпром" пообіцяв Україні "райдужні перспективи" співпраці
Джерело:  online.ua

"Газпром" готовий прийняти пропозицію про співпрацю з Україною, якщо вона буде, і готовий брати участь у створенні спільного газотранспортного консорціуму. З даною гучною заявою виступив очільник корпорації Олексій Міллер, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Як уже зазначалося раніше, він взяв участь у зустрічі прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва з Юрієм Бойком і Віктором Медведчуком в резиденції Медведєва в Горках.

"Пропозицію щодо консорціуму ми завжди підтримували, завжди були прихильниками цього проекту. Якщо буде зроблено пропозицію від української сторони провести переговори, ми переговори проведемо і станемо учасниками газотранспортного консорціуму в Україні. Без сумніву, такий проект послужить підвищенню надійності і стабільності транзиту через територію України для споживачів у Європі", - каже Міллер.

За його словами, компанія готова продовжити транзит газу через Україну в країни Європи, продовживши діючий контракт.

"Що стосується транзитного договору," Газпром "готовий продовжити транзит газу через територію України в країни Європи на підставі продовження діючого контракту", - сказав Міллер.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає цілком ймовірною можливість того, що російський "Газпром" може припинити транзит газу територією України після завершення діючого транзитного контракту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?