УПЦ МП не хоче змінювати назву - каже, що буде судитися
Категорія
Україна
Дата публікації

УПЦ МП не хоче змінювати назву - каже, що буде судитися

УПЦ МП не хоче змінювати назву - каже, що буде судитися
Джерело:  online.ua

Київська православна церква Московського патріархату подала до Окружного адмінсуду Києва позов до Міністерства культури через вимогу вказати у своїй назві приналежність до Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт суду.

Зазначається, що в УПЦ МП хочуть скасування відповідного наказу Мінкульту, яким затвердили перелік релігійних організацій, що мають вказувати у назві свою причетність до регілійних організацій країни-агресора Росії. Також церква просить визнати протиправним розміщення в "Урядовом кур’єрі" переліку таких церков. Наразі суд вирішує питання про відкриття адміністративного провадження у справі.

Як відомо, у грудні минулого року Верховна Рада схвалила відповідний закон, який зобов'язує УПЦ МП протягом трьох місяців вказати у її назві приналежність до РПЦ . Згодом цей закон підписали спікер Андрій Парубій та президент Петро Порошенко. 
У Мінкульті попереджували, що якщо Українська православна церква Московського патріархату відмовиться виконувати закон про перейменування в Російську православну церкву, то держава зробить це самостійно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що голова СБУ Василь Грицак заявив, що спецслужби Росії вчиняють напади на храми і залякують священиків УПЦ МП з метою дестабілізації ситуації в Україні напередодні виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?