Експерт пояснив, чому Путін не зможе розпочати повномасштабну війну проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, чому Путін не зможе розпочати повномасштабну війну проти України

Експерт пояснив, чому Путін не зможе розпочати повномасштабну війну проти України
Джерело:  24 канал

Військовий експерт Олег Жданов стверджує, що наразі очільник Кремля Володимир Путін вирішує кілька військових стратегічних проблем. Але в Росії ситуація не така, щоб завтра йти в наступ – військових не вистачає, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Росія, розуміючи, що наша внутрішня політика щодо національної безпеки спрямована на саботаж, перестала нервувати. В Москві розуміють, що "Джавеліни" куплять і покладуть на склад",– говорить Жданов.

На його думку, що стосується Донбасу, то Росія виходить з фінансових і людських ресурсів. І рухається по плану. Військова техніка та людський ресурс уздовж наших кордонів – на Донбасі, в Придністров'ї, Білорусі нарощується п'ять років.

За словами експерта, на даний момент, Путін вирішує завдання – формування російської гвардії, яка складає 400 тисяч осіб. А її треба укомплектувати. Це складно, бо в Росії є проблема з контрактниками і строковиками. Держдума дала дозвіл на те, щоб строковиків відправляти в гарячі точки. Це свідчить про те, що контрактники розбігаються.

"В Росії ситуація не така, щоб завтра йти в наступ на Україну. Для цього на кожного солдата, що йде в атаку, треба мати трьох запасних. Інакше війна закінчиться, не розпочавшись. А накопичення такої кількості людських ресурсів немає. Тому війни не буде", - пояснює експерт.

Як повідомляв ONLINE.UА, у Путіна з’явився новий план на окупований Крим. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?