В НБУ озвучили невтішний прогноз щодо зростання української економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ озвучили невтішний прогноз щодо зростання української економіки

В НБУ озвучили невтішний прогноз щодо зростання української економіки
Джерело:  online.ua

В Національному банку прогнозують, що економічне зростання в Україні триватиме, однак тимчасово уповільниться до 2,5%, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

За словами представників банку, основними стримуючими чинниками будуть жорстка монетарна політика, яка необхідна для повернення інфляції до середньострокової цілі 5% +/- 1 п.п., та стримана фіскальна політика, зумовлена значними виплатами за зовнішнім боргом.

"Внутрішній попит, як споживчий, так і інвестиційний, залишиться основним рушієм зростання ВВП... Економічне зростання знову прискориться у 2020-2021 роках в результаті поступового пом’якшення монетарної політики і пожвавлення інвестиційної активності на тлі зменшення політичної невизначеності", - заявили в НБУ.

Варто зазначити, що українська економіка пришвидшила зростання з 2,5% у 2017 році до 3,3% у 2018 році. Окрім того, в четвертому кварталі минулого року реальний ВВП зріс на 3,4% у річному вимірі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Мінекономіки заявили, що  головним джерелом зростання економіки України у 2018 році був внутрішній попит — споживчий та інвестиційний, що позитивно відбилося на сільському господарстві, будівництві та торгівлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?