Коли Україна та РФ домовляться про транзит газу: в Росії виступили з важливою заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли Україна та РФ домовляться про транзит газу: в Росії виступили з важливою заявою

Коли Україна та РФ домовляться про транзит газу: в Росії виступили з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський очікує, що Росії та Україні вдасться домовитися про продовження контракту на транзит газу через Україну до Євросоюзу після 2019 року, коли закінчується термін дії документа, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Ми очікуємо, що в якійсь мірі вдасться домовитися з Україною щодо транзиту газу після 2020 року. Якщо цього не станеться в травні, то, ймовірно, це відбудеться в жовтні", - сказав він.

Російський чиновник також зазначив, що підсумкова тристороння зустріч Росії, України і ЄС може відбутися у вересні-жовтні цього року. Наразі наступна зустріч планується на травень цього року.

Як відомо, раніше Єврокомісія висунула пропозицію НАК "Нафтогаз України" та російському "Газпрому" щодо умов транзиту газу після 2019 року.Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що пропозиція - "це певна точка відліку", але деталі не розкрив.

"Газпром" заявив, що може зберегти транзит газу через Україну у розмірі 10-15 млрд кубометрів на рік, якщо українська сторона доведе економічну доцільність нового контракту.

Як повідомляв ONLINE.UA,  "Газпром" готовий прийняти пропозицію про співпрацю з Україною, якщо вона буде,  і готовий брати участь у створенні спільного газотранспортного консорціуму. З даною гучною заявою виступив очільник корпорації Олексій Міллер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?