Порошенко окреслив дату вступу України до ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко окреслив дату вступу України до ЄС

Порошенко окреслив дату вступу України до ЄС

Український глава Петро Порошенко у разі переобрання на посаду пообіцяв оновити Угоду про асоціацію та прогнозує вступ України до ЄС не раніше 2028 року. Про це повідомили у штабі чинного президента, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Петро Порошенко взяв на себе зобов’язання подати заявку про вступ до ЄС за чотири роки та розкрив інші деталі його плану щодо вступу до ЄС.

 Графік ключових рішень такий: оновлення Угоди про асоціацію – не пізніше 2022 року; подання заявки на вступ до Європейського Союзу – не пізніше 2023 року; за умови повного виконання Угоди про асоціацію та завершення передвступних переговорів, вступ України до ЄС можливий не раніше 2028 року.

"Отже, Україна готується піднімати в Брюсселі питання про оновлення УА. Таке право ми юридично отримаємо вже цього року – за 5 років після початку виконання УА. Це загалом правильний крок (хоча досягти згоди ЄС на це буде непросто, тож обіцянка завершити переговори до 2022 року – досить смілива). Ще амбітнішим (практично нереальним) є намір вступити в ЄС, можливо, вже у 2028 році. Схоже, це розуміють і на Банковій, саме тому додані слова "не раніше", - сказано в повідомленні ЗМІ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посол Сполучених Штатів Америки в Європейському союзі Ґордон Сондланд наголосив, що  Україна може бути впевненою у підтримці з боку НАТО. Окрім того, він зазначив, що Європейський Союз та США об’єднують зусилля у підтримці України в опорі до російської агресії – ракетний есмінець США в порту Одеси це підтверджує. Саме на ЄС, Альянс та Штати може покластися Україна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?