РФ неочікувано відмовилася направляти спостерігачів на вибори в Україну - відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ неочікувано відмовилася направляти спостерігачів на вибори в Україну - відома причина

РФ неочікувано відмовилася направляти спостерігачів на вибори в Україну - відома причина
Джерело:  online.ua

Влада РФ ухвалила рішення не направляти власних спостерігачів у рамках ОБСЄ на президентські вибори в Україні, що пройдуть вже через тиждень - 31 березня 2019 року. Варто зазначити, що це вже друга така заява Кремля. Після першої, РФ все ж намагалася прислати своїх представників в Україну, але ЦВК не зареєструвала їх, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Як відомо, 15 березня Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ передало до ЦВК свій список кандидатів у міжнародні спостерігачі за виборами президента України. Серед них були зазначені 24 людини, яких пропонувала Росія. У відповідь на таке рішення ЦВК у міністерстві закордонних справ РФ зазначили, що таке рішення української сторони нібито є нелегітимним.

"Дискримінаційні кроки української влади на практиці позбавляють російських експертів можливості взяти участь у спостережній місії БДІПЛ. В умовах, що складаються, Російська Федерація змушена відмовитися від направлення спостерігачів до України, щоб не піддавати їх там загрозам явного переслідування", – заявили в російському МЗС.

Згідно з чинним законодавством, громадяни країни-агресора не мають права бути міжнародними спостерігачами на українських виборах.

Як повідомляв  ONLINE.UA, раніше український глава Петро Порошенко вперше прокоментував заяву російського президента Володимира Путіна про його непорозуміння "лише з українською владою".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?