"Це як ядерна зброя": Білл Гейтс пояснив, що насправді загрожує людству
Категорія
Технології
Дата публікації

"Це як ядерна зброя": Білл Гейтс пояснив, що насправді загрожує людству

"Це як ядерна зброя": Білл Гейтс пояснив, що насправді загрожує людству
Джерело:  online.ua

Відомий підприємець та співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс вважає штучний інтелект доволі суперечливою технологією. На його думку, вже зовсім скоро, роботи можуть завдати нам шкоди. Про це він розповів на конференції Стенфордського інституту, передає ONLINE.UA.

Окрім того, винахідник провів аналогію між штучним інтелектом і ядерною зброєю. На його думку, люди повинні розвивати технології штучного інтелекту в мирних сферах: в освіті чи медицині. В іншому випадку нас всіх може очікувати біда.

Як відомо, штучний інтелект заснований на технології нейронної мережі, яка імітує роботу людського мозку. Нині це поєднання використовується всюди: від біометричних систем ідентифікації людей до фільтрів антиспаму для електронної пошти.

За словами Гейтса, США майже втратили технологічний відрив від інших країн у сфері розробки технологій штучного інтелекту.

"Вже за 10 років США може зайняти роль відсталих, оскільки провідні наукові дослідження, спрямовані на розуміння, наприклад, тих же переваг використання штучного інтелекту в областях біології і медицини проводитимуться вже не в Америці", - прогнозує винахідник.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відомий винахідник і засновник Microsoft Білл Гейтс традиційно опублікував список найкращих книг 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?