НАТО активно нарощує сили у Чорному морі: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО активно нарощує сили у Чорному морі: що сталося

НАТО активно нарощує сили у Чорному морі: що сталося
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО терміново посилило свою військову присутність у Чорному морі через активну мілітаризацію акваторії Росією. У відповідь на незаконну анексію Криму та напад РФ на українські судна в районі Азовського моря, Альянс збільшив кількість кораблів та проводить військові навчання в регіоні, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Генсек вкотре наголосив, що Чорне море є важливим для НАТО, тому не можна дозволити, аби РФ захопила його.

"Те, що ми бачимо – це суттєва мілітаризація Росією регіону Чорного моря, особливо після незаконної анексії Криму. Ми бачили агресивні дії Росії проти українських кораблів неподалік від Азовського моря та Керченської протоки. У відповідь НАТО збільшило свою присутність у Чорному морі, і працює разом із Грузією над вирішенням викликів у сфері безпеки у Чорноморському регіоні", - каже Столтенберг.

Як відомо, наразі Альянс збільшив кількість військових кораблів в регіоні Чорного моря, присутність своїх сил на суходолі, зокрема у Румунії, проводить повітряне патрулювання. Наразі в регіоні перебувають два кораблі НАТО – один від Великобританії, інший – під прапором Франції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в порт Одеси прибув британський військовий корабель, який став першим кораблем НАТО, прибулим на допомогу Україні для протистояння російської агресії в Азовському і Чорному морях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?