Допоможемо Україні: Світовий банк повідомив хороші новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Допоможемо Україні: Світовий банк повідомив хороші новини

Допоможемо Україні: Світовий банк повідомив хороші новини
Джерело:  online.ua

В Національному банку України повідомляють, що НБУ та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за підтримки Світового банку вдосконалять механізми врегулювання неплатоспроможності банків, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

"Такий крок зроблено задля гармонізації вітчизняного законодавства із нормами євродиректив, зокрема Директиви 2014/59/ЄС про відновлення платоспроможності та врегулювання неплатоспроможності банків (Bank Recovery and Resolution, BRRD), що є зобов’язанням України згідно з Угодою про Асоціацію з ЄС. Реалізація директиви BRRD передбачає концептуальне вдосконалення підходу до відновлення діяльності та врегулювання неплатоспроможності банків в Україні, що потребуватиме законодавчих змін", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що робоча група у складі представників Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) та Світового банку запропонувала ключові заходи для поліпшення поточного законодавства та приведення нормативної бази у відповідність до директиви BRRD, які викладені у записці з основними рекомендаціями.

"Цей документ висвітлює основні аспекти майбутнього механізму відновлення діяльності та врегулювання неплатоспроможності банків, запровадження якого, в першу чергу, дозволить посилити фінансову стабільність та зменшити потенційну потребу в державній підтримці банківського сектору", - повідомляє НБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, Світовий банк прогнозує нову фінансову кризу в 2019 році. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?