В Польщі нарешті відповіли на гучні звинувачення Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

В Польщі нарешті відповіли на гучні звинувачення Кремля

В Польщі нарешті відповіли на гучні звинувачення Кремля
Джерело:  online.ua

Глава канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський заявив, що у Польщі не ставлять під сумнів роль СРСР у закінченні Другої світової війни, відповівши на критику Кремля через відсутність запрошення на 80-ту річницю початку війни для Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на wPolityce.

"Всі урочистості, які відбуваються в якійсь країні і присвячені річницям Великої вітчизняної війни чи Другої світової війни, без участі нашої країни не можуть вважатися повноцінними, оскільки не можна переоцінити роль нашої країни в завершенні Другої світової війни" - заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков.

Польський політик наголосив, що ніхто не ставить під питання роль СРСР у подоланні гітлерівської Німеччини в 1945 році.

 "У цьому сенсі відзначення завершення війни без участі Росії були б дійсно неповні, натомість 1939 рік має зовсім інший історичний контекст... Ми відзначаємо річницю разом з державами, з якими близько співпрацюємо заради миру, який опирається на міжнародне право, включно з засадами суверенітету і непорушності кордонів. Це держави НАТО, ЄС і Східного партнерства" - зазначив Щерський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 серпня російський президент  Володимир Путін відвідав весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.  По прибуттю він подарував нареченій букет квітів, а потім запросив Кнайсль на танець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?