Шокуюча сума: скільки мільярдів втратила РФ через анексію Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Шокуюча сума: скільки мільярдів втратила РФ через анексію Криму

Шокуюча сума: скільки мільярдів втратила РФ через анексію Криму
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що РФ втратила понад 150 мільярдів доларів та 10% свого внутрішнього валового продукту через незаконну анексію українського півострова Крим, яка, як відомо, була організована 5 років тому, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що втрати Росії пов'язані з падінням цін на нафту, але найбільше – через вплив потужних санкцій, які запроваджували США і Євросоюз щорічно після анексії українського півострова.

"Ціна, яку Росія зараз платить за Крим, уже становить понад 150 мільярдів доларів та 10% ВВП Росії. 20% падіння стандартів життя у Росії – це ціна, яку платить РФ за війну в Україні. Це забезпечує політика санкцій. Не лише для того, щоб покарати Росію, а й мотивація, щоб вона сіла за стіл перемовин. Сьогодні увесь світ з Україною проти Росії", - заявив український глава.

За словами Петра Порошенко, таке економічне становище позначилося на простих росіянах. Їхні доходи ледь перевищили 30 тисяч рублів (460 доларів) на місяць у 2018 році.Водночас, в окупованому Криму доходи місцевих жителів виросли з 15 тисяч рублів на місяць в 2015 році до 22 тисяч рублів в 2018-му. Таким чином окупована влада хоче зрівняти їх соціальний статус з росіянами.

Не можна забувати і про те, що Росія продовжує вкладати мільярди доларів у Крим. Вона будує нові електростанції і гігантський Кримський міст на півострів, проте попит туристів на півострів мізерно низький.

Як повідомляв ONLINE.UА,  російська влада розраховує на повторний "референдум" про статус окупованого Криму,  який, на думку РФ, допоможе остаточно "узаконити" анексію українського півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?