РФ планує видавати свої закордонні паспорти на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ планує видавати свої закордонні паспорти на Донбасі

РФ планує видавати свої закордонні паспорти на Донбасі
Джерело:  apostrophe.ua

На Донбасі ворог знову вдався до погроз видавати українцям російські документи, а саме закордонні паспорти. При чому задля видачі планують організувати спеціальні мобільні відділення на контрольно-пропускних пунктах, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Апостроф".

За попередніми даними, процедура почнеться у квітні. Так,  російський пропагандист Семен Пегов написав у своєму каналі в соцмережі, що першими закордонні паспорти РФ отримають бойовики, потім члени їхніх родин, а згодом й усі інші. Він також додав, що по закордонному російському паспорту можна буде оформити й внутрішній документ Росії, а на окуповані території вже нібито завезли відповідні бланки.

"Однак, українська сторона припускає, що це – лише інформаційний викид російської пропаганди перед виборами. У цьому переконаний і колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов. Адже громадянство зобов'яже Росію й до соціальних виплат людям на окупованій території, а це Росії невигідно", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UА, колишній депутат Державної Думи Росії та політичний експерт Ілля Пономарьов вважає, що врегулювання ситуації на Донбасі, де п’ятий рік триває російсько-українська війна, може статися ще під час перебування при владі у Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?