Не тільки війна: що насправді відлякує інвесторів від України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Не тільки війна: що насправді відлякує інвесторів від України

Не тільки війна: що насправді відлякує інвесторів від України
Джерело:  online.ua

Спеціальний посланець німецького уряду з питань реформ урядування та децентралізації в Україні Георг Мільбрадт заявив, що багато великих західних компаній "сахаються" вкладати гроші в Україну через війну на Донбасі, правову незахищеність та брак реформ, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Хоч в країні помітна економічна та політична стабілізація, але важливі реформи так і не завершено", - сказав Мільбрадт.

Він також додав, що попри наявність економічного зростання в Україні та спроби середньго бізнесу стати на ноги, в цьому напрямі треба "багато" прогресу, адже нинішні темпи економічного підйому не допомагають досягти навіть показників довоєнного 2013 року.

Німецький дипломат наголосив і на вкрай низькому рівні прямих іноземних інвестицій в економіку України. Приміром, Польща або Чехія мали значно вищі порівняно з Україною показники обсягів прямих іноземних інвестицій перш ніж вступити до ЄС, нагадав експерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Мінекономіки заявили, що  головним джерелом зростання економіки України у 2018 році був внутрішній попит  — споживчий та інвестиційний, що позитивно відбилося на сільському господарстві, будівництві та торгівлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?