Португалія вимагає технічну поразку України в двох матчах через Мораеса
Категорія
Спорт
Дата публікації

Португалія вимагає технічну поразку України в двох матчах через Мораеса

Португалія вимагає технічну поразку України в двох матчах через Мораеса
Джерело:  Sport Arena

Португальське видання Mais Futebol має сумніви, що новоспечений нападник збірної України з футболу Жуніор Мораес мав право виступати за команду. Саме через це українській збірні можуть загрожувати технічні поразки у матчі з Португалією і Люксембургом, передає ONLINE.UA з посиланням на SportArena.

ЗМІ припускає, що у його випадку була порушена Стаття 7 статуту ФІФА "отримання нового громадянства".

Будь-який гравець, який отримав нове громадянство і не грав за національну команду, має можливість виступати за нову збірну тільки якщо виконується одна з наступних умов:

1) Він народився на території відповідної асоаціаціі;

2) Його біологічна мати або біологічний батько народилися на території відповідної асоаціації;

3) Його бабуся чи дідусь народилися на території відповідної асоаціації;

4) Він жив безперервно мінімум п'ять років після досягнення 18-річчя на території відповідної асоаціації.

Отримавши нове громадянство гравець для виступів за нову збірну обов'язково не повинен мати офіційних матчів за іншу національну команду. У випадку з Мораесом дана умова виконується.

Однак далі необхідним є дотримання ще хоча б однієї з чотирьох умов. І якщо пункти про те, що сам гравець, його батьки чи бабусі / дідусі були народитися на території нової країни точно відпадають, то четверте положення викликає питання.

В даному випадку все залежить від того, як ФІФА трактує положення "безперервно", з огляду на чотиримісячну відлучку Жуніора Мораеса в оренду в китайський "Тяньцзінь Цюаньцзянь".

Видання Betnews впевнене, що Мораес мав повне право виступати за збірну України. Сайт вказує, що:

1) в Україні безперервним роком проживання вважається перебування на території країни 183 дні на рік;

2) при визначенні кількості років, безперервно прожитих в країні, для громадянства ФІФА включаються норми місцевого законодавства;

3) коли Мораес виступав в Китаї в оренді, він сумарно провів в тому році більше 183 днів на території України, а значить порушення не було.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше новий гравець збірної України з футболу Жуніор Мораес прибув до розташування команди і отримав комплект форми. Він одягнув тренувальний костюм із тризубом на грудях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?