Догралися: США будуть боротися з енергетичним впливом Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Догралися: США будуть боротися з енергетичним впливом Росії

Догралися: США будуть боротися з енергетичним впливом Росії
Джерело:  online.ua

25 березня Палата представників Конгресу США проголосувала на підтримку законопроекту про допомогу країнам Центральної та Східної Європи в диверсифікації джерел постачання енергоресурсів для боротьби з впливом Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на телеканал S-SPAN.

Зазначається, що 391 конгресмен підтримав законопроект, 24 проголосували проти. Якщо ініціативу схвалить Сенат, вона відправиться на підпис президенту США.

Автори законопроекту запевняють, що Сполученим Штатам необхідно допомогти державам Центральної та Східної Європи знизити свою залежність від енергетичних ресурсів з країн, які використовують залежність у сфері енергетики для нав'язування політичного впливу, таких як Російська Федерація, яка використовує природний газ для того, щоб примушувати, залякувати і впливати на інші країни.

"Держдепартамент і пов'язані з ним відомства повинні підтримати зусилля Європейської комісії та урядів країн Центральної і Східної Європи, спрямовані на зміцнення їх енергетичної безпеки. Це повинна бути з одного боку дипломатична і політична підтримка, а з іншого боку – фінансова підтримка конкретних проектів у сфері енергетики", - сказано в документі.

Вказано, що для реалізації цієї задачі пропонується виділити фінансування в розмірі не більше 1 мільярда доларів для підтримки приватних інвестицій в проекти, що сприяють диверсифікації джерел енергії, а також системи транспортування енергоресурсів в країна Центральної та Східної Європи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  ЄС ввів нові жорсткі санкції проти Росії за виробництво і застосування хімічної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?