ЄСПЛ зобов'язав Росію виплатити компенсацію грузинам
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄСПЛ зобов'язав Росію виплатити компенсацію грузинам

ЄСПЛ зобов'язав Росію виплатити компенсацію грузинам
Джерело:  online.ua

Європейський суд з прав людини задовольнив індивідуальний позов громадян Грузії, депортованих з Росії восени 2006 року, передає ONLINE.UA з посиланням на "Грузия Online".

"Суд постановив, що Росія порушила різні статті Європейської конвенції щодо майже всіх з 19-ти позивачів", - йдеться в рішенні суду.

Згідно з рішенням суду, прийнятим суддями одноголосно, Росія повинна виплатити компенсацію від 2000 до 15000 євро - громадянам Грузії, яких затримали в адміністративному порядку та депортували з РФ в жовтні 2006 року.

"За рішенням ЄСПЛ від 31 січня цього року, Росія повинна буде виплатити 1500 громадянам Грузії, вигнаним з РФ 2006 року, 10 млн євро компенсації. Згідно з цим рішенням, кожен депортований громадянин Грузії має отримати по 2 тисячі євро. Ті, хто був незаконно позбавлений волі і його умови утримання під вартою були порушені, - від 10 до 15 тисяч євро", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 січня Україна направила в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) позов проти Росії з вимогою визнати незаконним арешт українських моряків, захоплених у полон в момент нападу російських прикордонників на українські кораблі в Азовському морі 25 листопада 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?