Названо новий розмір пенсій військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Названо новий розмір пенсій військових

Названо новий розмір пенсій військових
Джерело:  online.ua

Після підвищення середній розмір пенсій для військових становить 4682 грн. Про це у вівторок, 26 березня, повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє ONLINE.UA.

Український чиновник додав, що процес перерахунку пенсій почався з 1 січня 2019 року, і в цей момент були підвищені пенсії для 500 тисяч колишніх військовослужбовців. За словами міністра, для колишніх військових пенсії були підвищені на 763 грн.

 "Можу вам повідомити, що середня пенсія, призначена згідно із законом про пенсійне забезпечення військовослужбовців, у нас в Україні становить 4682,05 грн", - сказав він.

 Раніше в ПФУ повідомили, що після підвищення середній розмір виплат зріс до 3033 грн (на 1 січня - 2542).

 Як відомо, внаслідок індексації з 1 березня пенсії підвищили 8,972 мільйонам пенсіонерів з 10,2 млн. З урахуванням одноразової виплати в 2,4 тисячі гривень, в середньому, пенсії підвищили на 500 гривень, стверджують у ПФУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український глава  Петро Порошенко заявив, що пенсіонери, які одержують мінімальну пенсію, отримають компенсацію за невиплачену індексацію  – і влада планує підвищувати пенсії наступні 5 років. Він пояснив, що у держави з’явилися кошти на це: "12 кварталів поспіль йде економічне зростання, яке в 2018 році складало 3,4%".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?