В українському порту знайшли ракетний комплекс РФ: що з ним будуть робити
Категорія
Україна
Дата публікації

В українському порту знайшли ракетний комплекс РФ: що з ним будуть робити

В українському порту знайшли ракетний комплекс РФ: що з ним будуть робити
Джерело:  online.ua

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що в ході перевірки в одному з українських морпортів виявили 36 зенітних ракет у складі російського комплексу С-125 "Почора". Тепер знахідку віддадуть на озброєння ЗСУ, передає ONLINE.UA

Матіос розповів, що СБУ спільно з військовою прокуратурою під час інвентаризації знайшли в одному з морських портів України "ракети зенітно-ракетного комплексу С-125 класу "земля-повітря" у повному обладунку".

Зазначається, що суд вже арештував ці ракети як предмети порушення митних правил.

 "Зазначене майно і боєприпаси і ракетний комплекс пропонується уряду шляхом видачі розпорядження передати до Збройних сил України. Лист про необхідність такого озброєння в ресурсі нашої армії є за підписом міністра оброни України", - зазначив прокурор.

Матіос також додав, що в разі відповідного розпорядження Кабміну ЗСУ отримають "буквально найближчого тижня сучасний ракетно-зенітний комплекс у складі цілого дивізіону придатних для використання і бойового застосування ракет російського комплексу "Печора".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український глава Петро Порошенко під час візиту до Житомира в понеділок, 11 березня,  розповів про плани щодо створення високоточної ракетної зброї підвищеного радіусу дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?