Ще одна країна починає розвідку газу для скорочення залежності від РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна країна починає розвідку газу для скорочення залежності від РФ

Ще одна країна починає розвідку газу для скорочення залежності від РФ
Джерело:  online.ua

Компанія Royal Dutch Shell повідомила, що найближчим часом розпочне розвідувальне буріння нафти і газу біля чорноморського узбережжя Болгарії, передає ONLINE.UA з посиланням на Euractiv.

Варто зазначити, що компанія Shell об'єдналася з іспанською Repsol та австралійською компанією Woodside Energy після того, як уклала контракт з Болгарією у 2016 році на глибоководні розвідувальні роботи в рамках зусиль Софії скоротити свою залежність від постачання природного газу з Росії", - сказано в повідомленні.

Влада РФ поінформувала Софію про те, що може припинити транзит газу через Болгарію вже наступного року. Прем'єр-міністр РФ ДмитрО Медведєв заявив, що рішення про продовження газопроводу "Турецький потік" на Болгарію, Сербію і Угорщину може бути прийняте тільки при отриманні твердих гарантій того, що Євросоюз не буде перешкоджати постачанню газу за цим маршрутом.

Як писав раніше ONLINE.UA, "Газпром" почав офіційно повідомляти країни, які межують з Україною, про припинення транспортування газу через її територію з початку 2020 року. Про це заявив керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв, висловивши сподівання, що новий незалежний оператор української ГТС усе ж підпише контракт з росіянами на транзит газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?