У Росії чоловіка засудили за репост допису у Telegram
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії чоловіка засудили за репост допису у Telegram

У Росії чоловіка засудили за репост допису у Telegram
Джерело:  online.ua

Громадянина РФ, юриста Дмитра Третьякова засудили до двох років умовно через те, що він зробив репост допису журналіста Аркадія Бабченка у Telegram. Варто зазначити, що чоловіка арештували ще торік, у квітні, передає ONLINE.UA з посиланням на "Медіазону".

Так, за версією слідства, чоловік зробив репост в телеграм-чаті прихильників політика Олексія Навального текста з каналу публіциста Аркадія Бабченка. До репосту Третьяков додав власний короткий коментар: "Згоден".

"Російське слідство звинуватило чоловіка за статтею "Заклики до екстремізму в інтернеті". Спаський райсуд засудив його до двох років позбавлення волі умовно і звільнив в залі суду. Слід зазначити, що прокуратура, своєю чергою, просила для Третьякова 2 роки реального ув’язнення. До речі, в СІЗО Третьяков відсидів рік", - сказано в повідомленні.

Окрім того, суд призначив росіянину два роки випробувального терміну і встановив заборону на участь в будь-яких громадських організаціях на той же період.

"Сьогоднішнє рішення – це однозначно не кінець. Наступного тижня ми подамо скаргу на цей вирок", – прокоментував рішення адвокат чоловіка Сергій Валіуллін.

За його словами, стосовно самого Бабченка через його допис ведеться перевірка, однак її результатів до сих пір немає.

Як повідомляв ONLINE.UA, до Держдуми РФ уже  внесено законопроект про забезпечення автономної роботи російського сегмента Інтернету при відключенні від глобальної інфраструктури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?