"Україна нам не чужа": Лукашенко взявся за врегулювання ситуація на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

"Україна нам не чужа": Лукашенко взявся за врегулювання ситуація на Донбасі

"Україна нам не чужа": Лукашенко взявся за врегулювання ситуація на Донбасі
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко під час розмови зі спецпредставником діючого голови ОБСЄ в Україні та у тристоронній контактній групі Мартіном Сайдіком заявив, що Білорусь підтверджує готовність докладати подальші зусилля і підтримувати процес мирного врегулювання в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Белта".

"Хочу вас запевнити, що Білорусь завжди буде прикладати максимум зусиль для того, щоб підтримати діяльність вашої групи і вас як спецпредставника ОБСЄ в Україні. Ми у цьому напрямку все робимо. Якщо ми можемо зробити більше для миру в Україні, ми готові це робити", – наголосив Лукашенко під час розмови із Сайдіком.

За словами білоруського лідера, підтримка зумовлена перш за все тим, що Україна і Білорусь не чужі одне одному країни.

"Це наша республіка, з якої ми жили довгий час в одному будинку. Дуже переплетені долі багатьох сімей і людей – білорусів і українців. Це не чужа нам країна", – сказав Лукашенко.

Трохи пізніше Мартін Сайдік наголосив на єдності думок про те, що необхідно якомога швидше врегулювати конфлікт в Україні та покласти край стражданням цивільного населення і загибелі людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Лукашенко доручив посилити кордони Білорусі та створити нові підрозділи прикордонників зі збільшенням чисельності штату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?