Як швидко підняти настрій - вчені дали ефективну пораду
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як швидко підняти настрій - вчені дали ефективну пораду

Як швидко підняти настрій - вчені дали ефективну пораду
Джерело:  online.ua

Вчені із США прийшли до висновку, що ходьба протягом 12 хвилин одночасно з позитивними думками про інших людей суттєво підвищує настрій і створює відчуття внутрішнього спокою і задоволення, передає ONLINE.UA з посиланням на журнал Journal of Happiness Studies.

Вказано, що група психологів з Університету штату Айова Група розділила 496 випробовуваних на різні групи, яким було дано завдання протягом 12 хвилин гуляти по університетському містечку і при цьому думати на певні, але різні теми.

"127 людей з групи "добрі думки" повинні були думати добре з максимальною щирістю про людей, які йдуть їм назустріч.125 осіб з групи "взаємодія" повинні були думати, чи знайомі вони з людьми, що йдуть назустріч, уявляти, що у може бути спільного. 109 осіб з групи "переваги" думали, наскільки краще вони є ніж інші люди, яких вони зустрічали.Інші ж 135 осіб входили в контрольну групу. Вони мали оцінювати зовнішній вигляд людей", - сказано в повідомленні.

Трохи пізніше всі учасники експерименту заповнювали опитувальники, які вимірюють рівень тривожності, щастя, задоволеності, емпатії, залучення і задоволення.

Перші дві групи продемонстрували високі показники за всіма параметрами. Жодного зв’язку між типом особистості та статтю не було виявлено.Вчені зазначають: люди з нарцисичною складовою характеру не відчували ніяких труднощів при виконанні завдань, в ході яких від них вимагали позитивного ставлення до інших людей.

Так, вчені прийшли до висновку, що прогулянка протягом 12 хвилин та позитивні думки про інших суттєво підвищують настрій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що люди, які мають зайву вагу, є більш щасливими, ніж стрункі. Про це за підсумками своїх досліджень розповіли вчені Брістольського університету у Великобританії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?