В НАТО розповіли, як будуть стримувати Росію в Чорному та Азовському морях
Категорія
Світ
Дата публікації

В НАТО розповіли, як будуть стримувати Росію в Чорному та Азовському морях

В НАТО розповіли, як будуть стримувати Росію в Чорному та Азовському морях
Джерело:  Укрінформ

Постпред США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон заявила, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО в Вашингтоні розглянуть пакет військових заходів реагування на агресію Росії, який гарантуватиме безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку та в Азовському морі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.

"Це пакет, який включає повітряне спостереження, а також введення більшої кількості кораблів НАТО в Чорне море, щоб гарантувати безпечний прохід українських суден через Керченську протоку й Азовське море", - зауважила американська дипломатка.

Вона наголосила, що союзники по НАТО мають бути певними, що ці води є відкритими для вільного судноплавства, "що країни Чорноморського басейну та розташовані навколо убезпечені від російського втручання".

"Дуже важливо, щоб Румунія, Болгарія, Україна, а також Грузія мали гарантії безпеки в Чорному морі як для судноплавства, так і щодо безпеки на суші", - наголосила посол.

Окрім того, Гатчісон прокоментувала захоплення в листопаді минулого року й утримання в полоні Росією українських кораблів і членів екіпажів.

"Це неприпустимо, що вони утримують українських моряків у в'язниці в Москві прямо зараз. І отже, ми маємо намір запевнитися, що маємо можливості стримати дуже агресивну Росію", - заявила постійна представниця США при НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат полонених українських моряків  Микола Полозов заявив, що російська влада може планувати використати військовополонених українських моряків для втручання у вибори до Верховної Ради.  Ці вибори відбудуться через кілька місяців після президентських – 27 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?