ЗМІ: військовим РФ заборонили користуватися мобілками через "проколи" в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ: військовим РФ заборонили користуватися мобілками через "проколи" в Україні

ЗМІ: військовим РФ заборонили користуватися мобілками через "проколи" в Україні
Джерело:  online.ua

Журналіст Le Point Марк Нексон нагадав, що в Росії нещодавно запровадили закон, що забороняє військовим користуватися мобільними телефонами на територіях ведення воєнних дій. На його думку, причина появи такого закону – проблеми росіян в Україні, передає ONLINE.UA.

"Заборона російським військовослужбовцям на користування смартфонами спрямована на усунення проблем в Україні, де російські війська не змогли приховати свою присутність", – зазначив журналіст.

Він пояснив, що російські депутати проголосували за подібний захід після ряду невдач, які стали тягарем для влади. Фатальною можна вважати авіакатастрофу малазійського Боїнгу з 298 пасажирами на борту. Його збили 17 липня 2014 року в небі над Україною. Після довгого вистежування імовірно винної ракети "Бук" міжнародне розслідування вказує на відповідальність Росії. Докази знайшлися завдяки інформації з мобільних телефонів самих військових, відповідальних за перевезення зенітної ракетної батареї.

"Фотографії та відеоролики в російських соцмережах "ВКонтакте" або "Одноклассники" допомогли реконструювати траекторію польоту снаряда. "Вони були для нас надзвичайно корисними", – стверджує британський сайт журналістських розслідувань Bellingcat. Це невичерпне джерело інформації для слідчих, яке спростовує непорушну версію Москви, що на сході України немає російською регулярної армії", – вважає Нексон.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Росії Володимир Путін підписав закон, що передбачає блокування недостовірних новин, що спотворюють факти. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?