Світовий банк озвучив невтішний прогноз щодо зростання ВВП України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк озвучив невтішний прогноз щодо зростання ВВП України

Світовий банк озвучив невтішний прогноз щодо зростання ВВП України
Джерело:  online.ua

Світовий банк погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2019 році до 2,7% із 2,9%, передає ONLINE.UA з посиланням на квітневий огляд СБ "Europe and Central Asia Economic Update, Spring 2019: Financial Inclusion".

В документі вказано, що СБ зберіг прогноз зростання ВВП в Україні в 2020 році на рівні 3,4%, у 2021-м — знизив до 3,7% із 3,8%.

Окрім того, експерти прогнозують, що економічне зростання в регіоні Європи і Центральної Азії сповільниться до 2,1% у 2019 році з 3,1% в минулому році. Зазначається, що це обумовлено уповільненням світового зростання і невизначеними перспективами.

За оперативними даними Державної служби статистики, ВВП України в 2018 році зріс на 3,3%.

Як відомо,раніше МВФ спрогнозував, що інфляція в Україні за підсумками 2019 року становитиме 7%.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Світовий банк та країни G7 закликали українську владу активізувати зусилля для забезпечення ефективності антикорупційних правових інститутів,  відновивши кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у відповідності до міжнародних стандартів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?