Вихідні на Великдень 2019: як провести з користю
Категорія
Україна
Дата публікації

Вихідні на Великдень 2019: як провести з користю

Вихідні на Великдень 2019: як провести з користю
Джерело:  online.ua

Великдень в 2019 році відзначається в неділю, 28 квітня. Традиційно понеділок після великого свята є вихідним днем. Але українців в 2019 році чекає приємний бонус у вигляді ще двох вихідних, один з яких, на жаль, доведеться відпрацювати. У підсумку на пасхально-травневі свята ми будемо відпочивати цілих п'ять днів поспіль.

Згідно з постановою Кабміну, робочий вівторок, 30 квітня, перенесуть на суботу, 11 травня. У середу, 1 травня, в Україні відзначають День праці, який є офіційним державним святом і вихідним днем. Українці отримають невеликі весняні канікули з 27 квітня по 1 травня.

Великодні свята - це найчастіше численні застілля і відвідування гостей. Але, щоб п'ять днів не займатися тільки вживанням їжі та алкоголю і не жити одними лише шашличками і городніми роботами, ONLINE.UA пропонує вам, як з користю провести теплі весняні дні.

Оскільки Великдень в 2019 році досить пізно, до цього часу весна вже повністю вступить в силу і вилазки на природу стануть досить частими. Щоб не обмежити свій вікенд двором біля будинку і лісом, варто відправитися в невеликі подорожі рідною країною.

Так, в цю пору року божевільної красою радує Ужгород, де починають цвісти сакури. Зазвичай, починаючи з середини квітня, столиця Закарпаття перетворюється в українську Японію. Алея сакур в Ужгороді вважається найдовшою в Європі. Залежно від погоди, цвітіння цих мальовничих дерев триває приблизно до початку травня. Також в Ужгороді в великодні дні проводиться безліч фестивалів, які приваблюють туристів з усієї України.

Особливим колоритом в великодні дні можна насолодитися в українських Карпатах. Кожне карпатське село славиться своїми особливостями виготовлення писанок - оздоблених яєць. Крім того, тут вас чекають різноманітні національні страви, гуляння, пісні і великодні ярмарки. Окремо варто відзначити місто Коломию в Івано-Франківській області. Тут розташований знаменитий Музей Писанки, в якому зібрана унікальна колекція мініатюрного українського живопису на писанках. Розписані яйця в музеї не перестають дивувати своєю красою і колоритом вже багато років.

Для любителів помилуватися весняною красою варто відвідати Хуст у Закарпатській області. Там в урочищі Кіреші розташована унікальна Долина нарцисів, яка як раз до Великодня стає неймовірно красивою. Відзначимо, що тут знаходиться найбільший в світі масив природних заростей нарциса вузьколистого, занесеного в Червону книгу. Під час цвітіння цієї неосяжної краси в Хусті зазвичай проходять різні виставки і фестивалі, організовують кінні і піші прогулянки по Долині нарцисів, а також можна відвідати Музей нарциса.

Для тих, хто на великодні вихідні залишиться в Києві теж буде, чим зайнятися. Якраз на Великдень в ботанічних садах столиці можна буде помилуватися цвітінням магнолій та вдихнути їх божественний весняний аромат. Для киян в великодні вихідні також готують різні гуляння, фестивалі та ярмарки.
Хто вже об'їздив всю Україну або просто хоче відпочити з широким розмахом, може відправитися на п'ять днів за кордон. Навесні у багатьох країнах особливо є чим насолодитися і куди піти. Для тих, хто ніяк не може визначитися з місцем подорожі, National Geographic назвав кращі туристичні напрямки для весняного сезону. У список потрапили Річки Колумбія і Снейк в США, Намібія, Японія з її квітучими сакурами, Сейшельські острови, великодній Єрусалим і інші.

Сподіваємося, що в великодні вихідні 2019 ніхто не буде нудьгувати і після корисного відпочинку повернеться на роботу з новими силами і враженнями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні може з'явитися ще один офіційний святковий вихідний- депутати пропонують зробити вихідним 15 грудня. Саме в цей день в 2018 році Об'єднавчий собор в Києві проголосив створення єдиної Православної церкви України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?