Епіфаній розповів, як Кремль шантажує церкви по всьому світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Епіфаній розповів, як Кремль шантажує церкви по всьому світу

Епіфаній розповів, як Кремль шантажує церкви по всьому світу
Джерело:  risu.org.ua

Предстоятель ПЦУ Епіфаній заявив, що Росія задіяла усі можливі засоби, щоби Православні церкви якомога довше не визнавали Українську церкву, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Risu.org.

"Зараз ми добиваємося визнання нашого автокефального статусу. Але, на жаль, з боку російської держави і РПЦ бачимо тотальний спротив. На рівні держави і на рівні Церкви ведуться перемовини з іншими Православними церквами. Декого лякають, декого спонукають, на інших певною мірою впливають, бо до цього часу РПЦ мала вплив на Помісні церкви", - повідомив першоєрарх.

За словами Епіфанія, спроби заблокувати визнання ПЦУ приречені на поразку.

"Розколу у зв’язку з українським питання у світовому православ’ї не станеться... Не справившись із завданням, яке було поставлено РФ перед РПЦ: не допустити автокефалії та надання томосу Українській Церкві, вони намагаються зараз привнести розкол у світове православ’я. Тобто поділити ту частину православних, які підтримують Російську Церкву і ту частину, яка підтримує Вселенського Патріарха. Я вірю, що цього розколу не буде", - додав він, висловивши надію, що рано чи пізно ПЦУ визнають усі Церкви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Епіфаній допускав перенесення Різдва Христового в Україні з 7 січня на 25 грудня, але в майбутньому, так як календарна реформа може розділити українську церкву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?