Просто фантастика: ООН презентувала вражаючий проект міста на воді
Категорія
Технології
Дата публікації

Просто фантастика: ООН презентувала вражаючий проект міста на воді

Просто фантастика: ООН презентувала вражаючий проект міста на воді
Джерело:  online.ua

Організація об'єднаних націй представила проект міста на воді, що отримав назву - Oceanix City. Місто, яке розраховано на 10 тисяч жителів, має вміти протистояти стихійним лихам: повеням, цунамі та ураганам, передає ONLINE.UA з посиланням на Business Insider.

Зазначається, що проект розробив архітектор Б'ярке Інгельс.

"Шестикутники є однією з найбільш ефективних архітектурних форм – наче соти. Відповідно можна розраховувати на будівництво за допомогою меншої кількості матеріалів. Адміністративна одиниця – це група з шести платформ. Шість таких груп створюють місто на 10 тисяч жителів. За словами авторів проекту – саме така кількість поселенців ідеальна, і дасть змогу досягти  "повної автономності", виробляючи свою енергію, прісну воду і тепло", - сказано в повідомленні.

Також вказано, що доставка продовольства здійснюватиметеся по воді на човнах разом з людьми, або ж застосують більш сучасні технології – дрони. Концепція автономності передбачає вирощування продовольства на місці. Під платформами можна зробити ферми з вирощування риби і морепродуктів, відходи від морських тварин і водоростей підходять для вдобрювання рослин, вирощуваних у гідропонічних установках. Вертикальні ферми не залежать від погоди і сезонів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відомий винахідник і засновник Microsoft Білл Гейтс розповів, що насправді загрожує людству. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?