У Греції народилася дитина від трьох батьків
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У Греції народилася дитина від трьох батьків

У Греції народилася дитина від трьох батьків
Джерело:  online.ua

У Греції народився хлопчик, у якого відразу три біологічні батьки. На щастя, дитя абсолютно здорове і важить 2,9 кг, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

За інформацією ЗМІ, до лікарів звернулася 32-річна жінка, яка не змогла завагітніти в результаті чотирьох ЕКО. Команда грецьких і іспанських вчених з компанії Embryotools використовувала метод цитоплазматичної заміни, щоб допомогти їй.

"В яйцеклітину майбутньої матері, крім сперматозоїдів батька, перенесли цитоплазму з донорської яйцеклітини іншої жінки. Ембріон отримав від неї мітохондрії – клітинні структури, які відповідають за виробництво енергії", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що ця методика була розроблена американськими вченими, щоб допомогти сім'ям з генетичними мітохондріальними захворюваннями. У Embryotools розповідають, що нині до імплантації готові ще вісім ембріонів.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що увесь світ не втомлюється обговорювати вагітність герцогині Сассекської Меган Макрл. Очікується, що первісток принца Гаррі народиться навесні 2019 року. Користувачі соціальних мереж уже активно обговорюють, хто ж може стати хрещеними батьками новонародженої дитини. За даними ЗМІ, хрещеними батьками стануть голлівудський актор Джордж Клуні і його дружина Амаль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?