"Що робити з Путіним?": лідер кримських татар неочікувано звернувся до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

"Що робити з Путіним?": лідер кримських татар неочікувано звернувся до Зеленського

"Що робити з Путіним?": лідер кримських татар неочікувано звернувся до Зеленського
Джерело:  online.ua

Лідер кримськотатарського народу, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв занепокоєний тим, що за час передвиборчої кампанії кандидат у президенти України та шоумен Володимир Зеленський так і не дав відповіді на низку гострих для українців питань щодо окупації півострова та Росії. Саме тому нардеп озвучив свої п’ять запитань до кандидата і попросив дати на них лаконічні відповіді.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звернення політика у Facebook.

 "Чи вважаєте ви, як стверджує російська сторона, що Крим став частиною Російської Федерації в результаті вільного, демократичного волевиявлення жителів Криму? Чи ви все ж вважаєте її окупованою територією, яку беззастережно слід повернути до складу України?".

Друге питання політика до кандидата в Президенти: "Ви говорили, що ви докладете всіх можливих зусиль для налагодження добросусідських відносин з Російською Федерацією, для встановлення миру. Оскільки не ми нападали на Російську Федерацію, не ми окупували частину її території, не ми нав’язували Росії, яким шляхом їй іти, то хотів би знати, які поступки ви маєте на увазі для того, щоб встановити так званий мир з Російською Федерацією? Чи включають ці поступки, наприклад, визнання законності анексії Криму, визнання так званих республік Донецька і Луганська, нехай навіть у складі України".

Також Мустафа Джємілев запитав Зеленського чи погодиться він на зустріч з Путіним, якщо він запропонує провести цю зустріч на території анексованого Криму?

"Деякі кандидати в Президенти під час першого туру виборчої кампанії говорили, що для встановлення хороших відносин з Росією вони знімуть блокаду з Криму. Якщо ви станете президентом, теж підете на такі кроки?", – поцікавився народний депутат.

А також лідер кримськотатарького народу запитав Зеленського : "Яка ваша позиція щодо зміни статусу Автономної Республіки Крим на Кримську автономію – тобто, переформатування на територіально-національну автономію, яка була ліквідована радянським режимом після геноциду кримськотатарського народу?".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?