В НАТО розповіли про нову стратегію стримування Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

В НАТО розповіли про нову стратегію стримування Росії

В НАТО розповіли про нову стратегію стримування Росії
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив, що Альянсу потрібно більше спілкуватись з Російською Федерацією, аби ймовірність конфлікту була нижчою, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Він також додав, що лише двічі зустрічався з начальником Генерального штабу Збройних сил Росії Валерієм Герасимовим. Однак кілька разів розмовляв із ним по телефон.

Скапаротті зазначив, що комунікація між НАТО і Москвою в період холодної війни була кращою, ніж зараз. Саме тому альянсу потрібно вести діалог з російською стороною, адже це дасть можливість "розуміти один одного і роз'яснювати, що і чому ми робимо".

"Під час холодної війни ми розуміли сигнали, що подаються один одному. Ми розмовляли. Я не впевнений, що ми розуміємо їх так само добре сьогодні", - каже генерал.

На його думку, аби ймовірність конфлікту між супротивниками була нижчою, то потрібно знати можливості і наміри один одного. Він також підкреслив, що спілкування – це "важлива частина стримування".

Як повідомляв ONLINE.UA, постпред США при НАТО  Кей Бейлі Гатчісон заявила, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО в Вашингтоні розглянуть пакет військових заходів реагування на агресію Росії,  який гарантуватиме безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку та в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?