Вчені розкрили ще один секрет довголіття
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розкрили ще один секрет довголіття

Вчені розкрили ще один секрет довголіття
Джерело:  online.ua

Тривалість життя може бути пов’язана з м’язовою силою - до такого висновку прийшли бразильські вчені. Вони провели спеціальне дослідження, в якому брали участь 3878 чоловік у віці від 41 до 85 років, які не займаються атлетикою професійно.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Європейського товариства кардіологів EuroPrevent-2019.

Зазначається, що учасники протягом шести років проходили тест на максимальну м'язову силу з використанням вправи "тяга до підборіддя".

"Максимальну м’язову силу вчені визначали як найбільше значення після двох бо трьох спроб збільшення навантаження. Це значення також оцінювалося щодо маси тіла. За 6,5 років спостереження померло 247 чоловіків та 75 жінок.Вчені з’ясували, що учасники з м’язовою силою вище середнього мають схильність до більш тривалого життя", - сказано в повідомленні.

Вчені також наголосили, що для досягнення оптимальних результатів потрібно вийти за рамки типових силових тренувань та додати швидкість.

Висновок вчених: силові тренування збільшують м’язову силу, а це збільшує тривалість життя.

Як повідомляв ONLINE.UA, дослідники США встановили, що в останні роки привабливими стали вважатися підтягнуті жінки з рельєфним тілом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?