"Дуже небезпечно": Лукашенко виступив з новою ідеєю щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

"Дуже небезпечно": Лукашенко виступив з новою ідеєю щодо Донбасу

"Дуже небезпечно": Лукашенко виступив з новою ідеєю щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь готова посилити свою роль у врегулюванні конфлікту в Україні, якщо будуть досягнуті відповідні домовленості між лідерами Росії та України. За словами президента, війна на Донбасі негативно впливає і на його країну, передає ONLINE.UA з посиланням на БелТА.

Лукашенко стверджує, що білоруська сторона робить все можливе, щоб зробити свій внесок для досягнення миру на Донбасі. Він додав, що обговорив це зі спецпредставником ОБСЄ в тристоронньої контактній групі Мартіном Сайдіком.

 "Може бути, і не слід було з мого боку, але бачачи, як уповільнено йде цей процес, нікудишній процес, як не виконуються Мінські домовленості, які були досягнуті, я відверто висловився: якщо домовляться два президента - Росії та України, Путін і Порошенко - і будуть бачити посилення ролі Білорусі там (бо ми рідні, ми три сестри: Росія, Білорусь і Україна), то ми готові виконати цю роль", - заявив Лукашенко.

Також білоруський лідер наголосив, що не буде нав'язуватися.

За його словами, військовий конфлікт в Україні до сих пір створює небезпечний вплив на Білорусь.

"Дуже багато людей, які пересуваються через кордон зі зброєю, деякі білоруси поїхали і повоювали там, понюхали крові - це теж дуже небезпечна тенденція", - сказав Лукашенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Лукашенко доручив посилити кордони Білорусі та створити нові підрозділи прикордонників зі збільшенням чисельності штату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?