Будете здивовані: названо секрет міцного шлюбу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Будете здивовані: названо секрет міцного шлюбу

Будете здивовані: названо секрет міцного шлюбу
Джерело:  online.ua

Дослідники з Брістольського університету з'ясували, що на міцність шлюбу не впливає кількість сексуальних партнерів, робота чи характер. Вчені зазначають: для цього вам потрібно зробити вибір між сімейним щастям та здоровим способом життя, передає ONLINE.UA з посиланням на NewScientist.

Зазначається, що фахівці проаналізували біологічні дані 47 тисяч пар і виявилося, що найміцнішими шлюбами серед усіх пар можуть похвалитися любителі випити.

За словами генетиків, у тих чоловіків та жінок, хто п'є, частіше зустрічаються різні варіанти гена ADH1B. Генетична ідентичність означає, що пристрасть до алкоголю провокує або окремий ген, або групу генів, зміни в яких мають пряме відношення до зловживання алкоголем.

"Цей же ген впливає і на вибір супутника життя. У двох людей, які полюбляють випити, генетичні набори будуть приблизно однаковими, що підвищує їх шанси на "побутову" сумісність.А от людям з алкоголізмом вжитися з іншими людьми, які мають порушення гену ADH1B, дуже складно.Але якщо одружуються людина, яка схильна до алкоголю з людиною без схильності, то у здорової людини з часом виникає ця схильність", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що стійкий алкоголізм можна лікувати за допомогою стовбурових клітин. До такого висновку прийшли чилійські вчені з Університету Сантьяго. Вони провели масштабний експеримент на гризунах і переконалися, що невелика доза мезенхімальних стовбурових клітин може впоратися із згубною залежністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?