Як виглядатиме перше село на Місяці - вражаючі фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як виглядатиме перше село на Місяці - вражаючі фото

Як виглядатиме перше село на Місяці - вражаючі фото
Джерело:  online.ua

Відоме американське архітектурне бюро SOM спільно з астрономами розробили проект першого населеного пункту, який може з'явитись на поверхні Місяця. Зазначається, що проект розробляли у співпраці з Європейським космічним агентством (ESA) та Массачусетським технологічним інститутом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Dezeen.

Moon Village (дослівно з англійської – "Місячне село") має стати першим постійним поселенням людини на поверхні місяця. За словами архітекторів, цей проект став абсолютно новим викликом для галузі архітектурного проектування.

Вказано, що проект має на меті вирішити низку проблем, пов'язаних з життям на супутнику Землі. Серед ключових цілей – стійкість, самодостатність і використання існуючих ресурсів Місяця.

"Місячне село повинне бути здатним підтримувати людське життя в іншому непридатному для життя місці. Ми повинні розглянути проблеми, про які ніхто не міг би думати на Землі, як захист від радіації, різниця тисків та як забезпечити мешканців поселення повітрям для дихання", – розповів представник команди архітекторів Колін Кооп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у США помер відомий астронавт-дослідник Джон Янг, який двічі літав на Місяць і командував першим польотом космічного шаттла. Причиною смерті Янга стала пневмонія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?