"Вони зайшли надто далеко": РФ розірвала військову і цивільну співпрацю з НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

"Вони зайшли надто далеко": РФ розірвала військову і цивільну співпрацю з НАТО

"Вони зайшли надто далеко": РФ розірвала військову і цивільну співпрацю з НАТО
Джерело:  online.ua

Заступник голови МЗС Росії Олександр Грушко заявив, що РФ припиняє співпрацю з НАТО у військовій і цивільній лініях. Там вважають, що взаємини із Північноатлантичним альянсом зараз гірші, ніж будь-коли. Грушко додав, що НАТО нібито зайшло занадто далеко в нагнітанні конфронтації з Росією, передає ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

За словами російського чиновника, Північноатлантичний альянс сам відмовився "від позитивного порядку денного" у взаєминах з Росією. Заступник очільника російського відомства вважає, що "поки не видно, де і коли розсудливість візьме верх".

"Парадокс, але сьогоднішні взаємини Росія-НАТО якраз найбільше нагадують "звичайний" стан справ, під який створювалося НАТО – під холодну війну", – заявив Грушко.

Російська влада переконана, що криза у відносинах Росії і НАТО є найбільш тривалою в історії. При цьому, як зазначив Грушко, Москва зберегла контакти з окремими країнами альянсу.

"Але військовий конфлікт з НАТО не передбачається, тому що це стало б катастрофою для всього людства", – переконує він.

В блоці кажуть, що комунікація між НАТО і Москвою в період холодної війни була кращою, ніж зараз. Саме тому альянсу потрібно вести діалог з російською стороною, адже це дасть можливість "розуміти один одного і роз'яснювати, що і чому ми робимо".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в НАТО розповіли, як будуть стримувати Росію в Чорному та Азовському морях. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?