У Зеленського нарешті відповіли на запитання про статус окупованого Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського нарешті відповіли на запитання про статус окупованого Криму

У Зеленського нарешті відповіли на запитання про статус окупованого Криму
Джерело:  online.ua

Команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського у відповідь на відкрите звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва щодо долі анексованого Росією Криму заявила, що Крим є окупованою територією України, яку Росія повинна повернути під контроль Києва, передає ONLINE.UA.

У Зеленського кажуть, що Москва незаконно анексувала півострів і має виплатити за це компенсацію, у тому числі постраждалим та родинам загиблих від російських репресій.

"Крим, безумовно, є окупованою територією України. Як відомо і визнано в усьому цивілізованому світі, ця окупація відбувалася в абсолютно протизаконний і насильницький спосіб. Так званий "референдум" не може вважатися актом, що свідчить про вільне волевиявлення жителів АРК, адже він проходив під дулами російських автоматів і без участі значної кількості громадян кримськотатарського, українського, навіть російського та іншого етнічного походження", - кажуть у Зеленського.

Також в штабі українського шоумена підкреслили, що не готові віддавати, дарувати, здавати в оренду або в користування суверенні території України та її громадян.

"Це не може бути предметом переговорів і домовленостей! Позиція непохитна і безкомпромісна. Ніякі домовленості щодо деескалації на Донбасі не можуть відбутися за рахунок Криму та українських громадян, які змушені були залишитися в окупованій АРК", – додали у кандидата.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер кримськотатарського народу, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв занепокоєний тим, що за час передвиборчої кампанії кандидат у президенти України та шоумен Володимир Зеленський так і не дав відповіді на низку гострих для українців запить.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?