Аналітики пояснили, як зміниться курс долара після виборів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики пояснили, як зміниться курс долара після виборів

Аналітики пояснили, як зміниться  курс долара після виборів
Джерело:  online.ua

Експерти прогнозують, що після президентських виборів курс долара останеться майже незмінним.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Курсові коливання можливі в межах гривні. Вже на цьому тижні, як зазначено у прес-релізі Альпарі, доллар подорожчав.

" На цьому тижні ми очікуємо помірного зростання долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися за тиждень поблизу 26,9 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися поблизу 26,8/27,0 грн", - йдеться у повідомленні.

Після другого туру виборів валютний ринок, як і після другого, значних змін не відчує. Соціологічні опитування констатують - українці можуть не турбуватися про знецінення національної валюти.

"Ми не очікуємо серйозного зростання волатильності на ринку, і загалом він залишиться поблизу поточних значень", - повідомляють в Альпарі.

Коливання долара на минулому тижні також були майже непомітні. Долар зростав на 0,2-0,5% та знижувався з 26,77 грн до 26,71 грн (-0,2%).

Що стосується попиту - пропозиції долара, якщо проаналізувати минулий тиждень, за даними компанії «Укрділінг» зафіксовано ріст з 26,645/26,675 до 26,770/26,800 (+ 0,5%).

Як повідомляв ONLINE.UA, міжнародний валютний фонд прогнозує  повільну девальвацію гривні до 2024 року. Вказано, що при перерахунку ВВП з гривні в долари для 2019 року використовується середньорічний курс 28,681 грн за долар, а для 2020 року — 29,958 грн за долар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?