Масштабна пожежа у Соборі Паризької Богоматері - останні подробиці та фото
Категорія
Події
Дата публікації

Масштабна пожежа у Соборі Паризької Богоматері - останні подробиці та фото

Масштабна пожежа у Соборі Паризької Богоматері - останні подробиці та фото
Джерело:  online.ua

Ввечері 15 квітня у Парижі загорівся Собор Паризької Богоматері - одна з найвідоміших історичних пам'яток французької столиці. За словами представника собору, про пожежу стало відомо близько 18:50 за місцевим часом, передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Згідно з повідомленнями, вогонь спалахнув на горищі найбільш відвідуваної пам’ятки Парижа. Причина пожежі офіційно наразі не названа. За словами пожежників, вона може бути пов’язана із ремонтними роботами в будівлі.

Собор зразу ж евакуювали. Пожежники встановили великий периметр безпеки довкола будівлі. Для боротьби з вогнем була розгорнута спецтехніка.

Ранком 16 квітня стало відомо, що пожежники Парижа взяли під контроль пожежу у Соборі Паризької Богоматері та частково загасили її.

"Пожежа повністю під контролем рятувальників. Її частково загасили, але ще залишаються осередки вогню, які необхідно загасити", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що президент Франції Еммануель Макрон похвалив рятувальників за їх роботу. "Завдяки їхній хоробрості найгіршого вдалося уникнути", - заявив він.

Макрон також пообіцяв, що Собор Паризької Богоматері буде відновлено.

"Ми всі разом відновимо цей собор", - сказав фрнцузький президент журналістам.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ніч з 19 на 20 січня на елітному гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах сталася сильна пожежа. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?