Росія ізолює свій інтернет - ухвалено останнє рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія ізолює свій інтернет - ухвалено останнє рішення

Росія ізолює свій інтернет - ухвалено останнє рішення
Джерело:  online.ua

Держдума Росії прийняла в третьому, остаточному читанні законопроект про так званий "суверенний інтернет". Головним завданням цієї ініціативи називали забезпечення надійної роботи російського сегмента інтернету в випадках збоїв або цілеспрямованого масштабного зовнішнього впливу, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Держдуми.

Зазначається, що координувати забезпечення сталого, безпечного і цілісного функціонування інтернету на території Росії буде Роскомнадзор.Техзасоби зможуть фільтрувати трафік і блокувати заборонені в Росії ресурси.

Варто зазначити, що закон про ізоляцію російського сегмента інтернету набуде чинності 1 листопада 2019 року. Окремі положення - про криптографічний захист інформації та про національну систему доменних імен - почнуть діяти з 1 січня 2021 року.

Як відомо, у грудні минулого року до Держдуми Росії внесли законопроект про забезпечення автономної роботи російського сегмента Інтернету при відключенні від глобальної інфраструктури.

Як повідомляв ONLINE.UA, громадянина РФ, юриста Дмитра Третьякова засудили до двох років умовно через те, що він зробив репост допису журналіста Аркадія Бабченка  у Telegram. Варто зазначити, що чоловіка арештували ще торік, у квітні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?