Вражаюча сума: скільки коштів за добу зібрали для відбудови Нотр-Даму
Категорія
Світ
Дата публікації

Вражаюча сума: скільки коштів за добу зібрали для відбудови Нотр-Даму

Вражаюча сума: скільки коштів за добу зібрали для відбудови Нотр-Даму
Джерело:  online.ua

Весь світ мобілізувався, щоб врятувати пам'ятку світової культури Собор Паризької Богоматері, який сильно постраждав в результаті масштабної пожежі. Тільки за добу вдалося зібрати понад 700 мільйонів євро - збір коштів продовжується, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС. 
Зазначається, що переважно це пожертви бізнесменів та підприємств. За даними французьких ЗМІ, сім'я Бетанкур-Мейер і група компаній L'Orеal пожертвували 100 мільйонів євро.

"Французький мільярдер Бернар Арно і його група компаній LVMH, яка володіє брендом Louis Vuitton, дала 200 мільйонів євро. Ще 100 мільйонів євро пожертвувала сім'я французьких мільярдерів Піно, зокрема – Франсуа-Анрі Піно, власник футбольного клубу "Ренн".100 мільйонів євро також виділяє французька транснаціональна нафтогазова корпорація Total", - сказано в повідомленні.

Міська голова французької столиці Ганна Ідальго повідомила, що бюджет пожертвує 50 мільйонів євро. Крім того, генеральний директор Apple Тім Кук також заявив, що пожертвує певні кошти (суму не уточнив) для відновлення Собору.

Як повідомляв ONLINE.UA, на відновлення шкоди, якої зазнав Собор Паризької Богоматері в результаті нищівної пожежі, можуть піти десятиліття. Такий невтішний прогноз зробив головний архітектор Кельнського собору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?