Французька поліція оголосила можливу причину пожежі в Нотр-Дам
Категорія
Події
Дата публікації

Французька поліція оголосила можливу причину пожежі в Нотр-Дам

Французька поліція оголосила можливу причину пожежі в Нотр-Дам
Джерело:  online.ua

Слідчі паризької поліції вважають, що масштабна пожежа в кафедральному соборі Нотр-Дам де Парі виникла, скоріше за все, через коротке замикання. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на газету «Парізьєн», ця інформація була отримана журналістами від джерела, обізнаного з ходом поліцейського розслідування.

«Основна версія слідчих полягає в тому, що пожежа виникла через проблеми з електрикою», – пише французьке видання.

Неназване джерело журналістів «Парізьєн» пояснило, що коротке замикання могло виникнути при неправильному використанні підйомних механізмів, які використовували під час реставрації собору.

Водночас, представники будівельної компанії Europe Echafaudage, яка відповідала за хід реставраційних робіт у Нотр-Дам, у короткому інтерв’ю телеканалу BFM заявили, що їхні співробітники дотримувалися всіх необхідних інструкції з техніки безпеки.

Як відомо, пожежа у знаменитому соборі Паризької Богоматері виникла в понеділок, 15 квітня, приблизно о 19:30 за місцевим часом. Свідки стверджують, що пожежа розпочалася на будівельних лісах, зведених біля стін собору. В результаті всесвітньо відома пам’ятка архітектури, побудована у XIII столітті, зазнала великих збитків: зруйнувався шпиль будівлі, а також дах.

Як повідомляв ONLINE.UA, французькій пресі стала відома сума, яку благодійники змогли зібрати для відновлення Нотр-Дам де Парі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?