В Польщі придумали, як суттєво зменшити залежність від РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

В Польщі придумали, як суттєво зменшити залежність від РФ

В Польщі придумали, як суттєво зменшити залежність від РФ
Джерело:  online.ua

Наразі майже половина сирої нафти, що імпортується до Польщі компанією PKN Orlen, надходить не з Росії внаслідок диверсифікації поставок сировини, передає ONLINE.UA з посиланням на Польське радіо.

Вказано, що даний момент вже укладені нові контракти на поставки саудівської нафти на нафтопереробні заводи PKN Orlen, а також покупка важкого мазуту, виробленого Orlen Lietuva, саудівським партнером.

"Торговельні відносини з саудівським концерном PKN Orlen встановив в 2016 році шляхом підписання першого контракту на поставку сирої нафти за довгостроковим контрактом. У квітні 2018 року в рамках політики диверсифікації поставок, компанії підписали додаток до угоди, згідно з яким обсяг поставок саудівської нафти збільшився до 300 тисяч тонн сировини на місяць", - сказано в повідомленні.

Наразі третина сирої нафти, що переробляється на всіх НПЗ компанії в Польщі, Литві та Чехії надходить не з Росії. У той же час майже 50 відсотків сирої нафти, що імпортується до Польщі, поставляється не з Росії.

Зазначається, що сира нафта з Норвегії, Анголи, Нігерії та Саудівської Аравії імпортується на нафтопереробний завод PKN Orlen в Плоцьку на додаток до російської сирої нафти.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на Всесвітньому економічному форумі у Давосі заявив, що план з будівництва газопроводу  "Північний потік-2", який Росія прокладає у Німеччину через Балтійське море в обхід України, загрожує всій Східній Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?