НБУ повідомив українцям хороші новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ повідомив українцям хороші новини

НБУ повідомив українцям хороші новини
Джерело:  online.ua

В Національному банку України заявили, що в I кварталі 2019 року підприємці України поліпшили свої прогнози щодо темпів зростання економіки протягом наступних 12 місяців, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

"Українські компанії в I кварталі 2019 року поліпшили свої прогнози як щодо темпів зростання економіки, так і щодо розвитку власного бізнесу протягом наступних 12 місяців. Підприємства очікують уповільнення інфляції та помірне послаблення курсу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в першому кварталі очікування бізнесу щодо ділової активності покращилися. Бізнесмени розраховують на поліпшення фінансово-економічного стану своїх підприємств, в т. ч. за рахунок зростання виробництва і продажу продукції, зокрема на експорт. При цьому пожвавлення ділової активності очікує бізнес усіх видів економічної діяльності.

"У зв’язку з цим компанії планують збільшити інвестиції в основні засоби, активніше залучати кредитні ресурси та нових працівників. При цьому більшість компаній - 74,1% - вважають, що їхні витрати на оплату праці працівників протягом наступних 12 місяців зростуть", - повідомляє НБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Мінекономіки заявили, що  головним джерелом зростання економіки України у 2018 році був внутрішній попит  — споживчий та інвестиційний, що позитивно відбилося на сільському господарстві, будівництві та торгівлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?