Україна очолила ще один світовий антирейтинг
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна очолила ще один світовий антирейтинг

Україна очолила ще один світовий антирейтинг
Джерело:  online.ua

В ЮНІСЕФ заявили, що кількість людей, які захворіли на кір в Україні є найбільшою у світі у 2018 році та за останні 12 місяців. За останніми даними, найбільший приріст випадків кору у 2018 році в порівнянні з 2017 роком спостерігався в Україні, Філіппінах та Бразилії, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що лише в Україні в минулому році було зареєстровано майже 40 тисяч випадків інфікування, а це, на жаль, більше ніж у другого і третього місць разом узятих. У Філіппінах зареєстрували 15 599 випадків у 2018 році, а в Бразилії – 10 262 випадки.

"Майже всім цим випадкам захворювання на кір можна запобігти. Кір – це хвороба, але дуже часто реальною інфекцією є дезінформація, недовіра і халатність. Ми повинні робити більше для точного інформування кожного з батьків, щоб допомогти безпечно вакцинувати кожну дитину", – каже виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієтта Фор.

98 країн світу повідомили про те, що у 2018 році кількість зафіксованих випадків кору в них була більшою, ніж у 2017 році. В Україні було 35120 випадків кору при п’яти тисячах випадків у попередньому році. З початку спалаху померло 30 людей. У ВООЗ кажуть, що в Україні було зареєстровано найбільшу кількість випадків захворюваності на кір за останні 12 місяців – більше 72 тисяч випадків.

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, у студентському харківському гуртожитку зафіксовано кілька випадків захворювання на кір.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?