Чи може "Нафтогаз" знизити ціну на газ - відповідь Кабміну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи може "Нафтогаз" знизити ціну на газ - відповідь Кабміну

Чи може "Нафтогаз" знизити ціну на газ - відповідь Кабміну
Джерело:  online.ua

Міністерство енергетики та вугільної промисловості заявляє, що НАК "Нафтогаз України" може знизити ціни на газ для населення без скасування постанови Кабінету міністрів про спецзобов’язання, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"НАК "Нафтогаз України", згідно з постановою КМУ №293, зобов'язана з травня знизити ціни на газ для населення", - йдеться в повідомленні.

Юристи відомства запевняють, що для того, щоб продавати газ населенню дешевше, режим ПСО скасовувати не обов'язково.

"Стаття 11 Закону України "Про ринок природного газу" не обмежує повноважень уряду за кількістю актів, які повинні бути прийняті щодо покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку", - повідомляє Міненерговугілля.

Міністерство звертає увагу "Нафтогазу" на те, що згідно зі статтею 17 Конституції, всі постанови і розпорядження, які видає Кабінет міністрів, є обов'язковими до виконання. Міненерговугілля нагадує, що Кабмін 3 квітня ухвалив постанову № 293, яка дозволяє "Нафтогазу" знизити ціни на газ для населення.

"Згідно з урядовим рішенням, якщо кон'юнктура газового ринку демонструє зниження цін на газ для промисловості, "Нафтогаз" зобов'язаний продавати для населення газ за ціною, яка визначається як середньоарифметична ціна газу, за якою державна компанія пропонує газ промисловим споживачам за передоплатою", - йдеться в повідомленні.

В міністерстві нагадали, що ціна для промисловості зростає, "Нафтогаз" повинен продавати газ для населення за ціною, визначеною постановою КМУ №867.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що очільник Кабміну Володимир Гройсман ініціює відставку глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва в разі відмови компанії знизити до 24 квітня 2019 року ціну на газ, що відпускається для потреб населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?