Росія відмовилася підтримати «великоднє» перемир’я на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія відмовилася підтримати «великоднє» перемир’я на Донбасі

Росія відмовилася підтримати «великоднє» перемир’я на Донбасі
Джерело:  online.ua

Представники Росії на мінських переговорах відмовилися підтримати пропозицію України оголосити «великоднє» перемир’я на Донбасі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«6 годин сьогодні тривала скайп-конференція ТКГ і групи з безпеки, на якій обговорювали ініціативу пасхального перемир‘я. Переговори тільки-но завершилися. Безрезультатно», - написала вона.

За словами Ірини Геращенко, під час переговорів у рамках тристоронньої контактної групи російська сторона не захотіла брати на себе будь-які зобов’язання, в тому числі надавати гарантії дотримання режиму тиші на лінії зіткнення. Більше того: офіційний представник РФ Борис Гризлов навіть не взяв участь у відеоконфереції. Замість нього позицію Росії оголосив дипломат Кульмугамедов.

Як і раніше, представники РФ всіляко заперечують причетність своєї країни до збройного конфлікту на Донбасі, повторюючи тези про «громадянську війну» та необхідність «прямого діалогу» з ОРДЛО. За словами Ірини Геращенко, «великоднє» перемир’я мало початися 19 квітня.

Нагадаємо, це не перший випадок, коли представники Росії зривають засідання тристоронньої контактної групи на мінських перемовинах. Як повідомляв ONLINE.UA, 27 лютого цього року дипломати РФ категорично відмовилися обговорювати статус українських військовополонених моряків, захоплених у Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?