"Північний потік-2" допоможе Україні: в Німеччині шокували новою заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

"Північний потік-2" допоможе Україні: в Німеччині шокували новою заявою

"Північний потік-2" допоможе Україні: в Німеччині шокували новою заявою

Депутат Бундестагу та спікер з питань зовнішньої політики німецьких соціал-демократів Нілс Шмід стверджує, що проект "Північний потік-2" може допомогти Україні, адже дозволить застосувати реверсне постачання і експортувати до України частину газу, отриманого через цей газопровід.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

На думку політика, німецький уряд зробив помилку, коли достатньо довго стверджував, що цей проект є винятково комерційним.

"Як і будь-який великий енергетичний проект, "Північний потік-2" має політичний вимір. Це зрозуміло. Саме тому нинішній німецький уряд працює над вирішенням політичних проблем, шукає можливості гарантувати, що українська газотранспортна система залишиться задіяною", - сказав він.

Окрім того, Шмід наголосив, що "Північний потік-2" не має розпочати експортувати газ до Європи доти, доки не буде знайдене рішення про збереження українського транзиту.

"У найближчому майбутньому Росія все ж не зможе відмовитися від української газотранспортної системи. Їй потрібні декілька маршрутів експорту газу, особливо в контексті постачання газу в Південно-Східну Європу. В якомусь сенсі "Північний потік-2" може допомогти і Україні, адже ми можемо задіяти реверсне постачання і експортувати до України частину газу, отриманого через цей газопровід", - додав політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник акціонерного товариства Nord Stream 2 Йенс Мюллер заявив, що російський газопровід "Північний потік-2", будівництво якого викликало осуд у міжнародної спільноти, насправді  не не зможе замінити транзит через газу Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?